About HVV Football Factory

Our Story

Slowly but surely The Hague is turning into a true student city. More and more universities are opening their own branches in The Hague, and the time is ripe for proper student sports facilities. In 2008, the Leidse football club LVV Football Factory was born, and, after a few years of rapid growth, they have now finally expanded to The Hague. On the 24th of May 2017, the first HVV Football Factory board assumed office.

HVV Football Factory is a student club in The Hague, intended for both Dutch and international students. The focus on international students is crucial, as they often experience difficulties in joining a Dutch club. Furthermore, this club aims to unite the various ‘student bubbles’ of The Hague. Our goal is to use football as a bridge between the student branches of Leiden University College (LUC), International Studies (IS), Haagse Hogeschool (HHS), Technische Universiteit Delft (TU Delft), etc.

As a football club, we offer our members the opportunity to participate in the KNVB-competition, the Dutch national football league, which means weekly matches in a team with students from all around the globe. We train twice a week (Wednesdays and Fridays) and play matches on Sundays at the facilities of SV Duindorp. Furthermore, the social side of football cannot be forgotten. To facilitate a proper ‘third half’, we organise regular borrels, team nights, parties, FIFA-tournaments, etc. If that does not build team spirit, we do not know what will.

Ons Verhaal

Den Haag wordt steeds meer een studentenstad. Nu de ene na de andere universiteitstak hier haar faculteiten opent, is het ook eens hoog tijd voor de bijbehorende sportfaciliteiten voor studenten. In 2008 is in Leiden de studentenvoetbalclub LVV Football Factory opgericht, en nu al is de uitbreiding van LVV FF naar Den Haag compleet. Op 24 mei 2017 is het bestuur van HVV Football Factory officieël aangetreden.

HVV Football Factory is een club voor studenten in Den Haag, zowel Nederlandse als internationale studenten. Bijzondere aandacht gaat uit naar internationale studenten, aangezien zij vaak moeilijk aansluiting vinden bij een Nederlandse voetbalclub. Verder wil deze club de verschillende ‘studentenbubbels’ van Den Haag verenigen. Zo verbinden wij studenten van onder andere Leiden University College (LUC), International Studies (IS), Haagse Hogeschool (HHS), Technische Universiteit Delft (TU Delft).

Als club bieden wij onze leden de mogelijkheid om deel te nemen aan de KNVB-competitie, en zo wekelijkse wedstrijden te spelen in een team met spelers van overal ter wereld. We trainen twee keer per week (woensdag en vrijdag) en spelen wedstrijden op zondag waarbij we de faciliteiten van SV Duindorp gebruiken. Verder is het sociale aspect van voetbal ook niet onbelangrijk: de ‘derde helft.’ Wij organiseren regelmatig borrels, clubavonden, feestjes, FIFA-toernooitjes, etc. Allemaal in het teken van de teamgeest uiteraard.